Andijviestamppot met gerookte kip reepjes
Een stamppotje, net even anders. Heerlijke combinatie met de gebakken uien en de gerookte kip. De Amsterdamse uien geven het een frisse ‘bite’.
Pittige groentensoep
Een lekker pittig soepje met heel veel groenten. En makkelijk in te vriezen, voor als je een keer weinig tijd hebt.
Shoarma van kip met tzaziki en couscous
Bereidingswijze voor 4 personen
Halveer voor de tzaziki de komkommers en verwijder de zaadlijsten. Rasp vervolgens de komkommer. Bestrooi de rasp met zout en laat ongeveer een half uur uitlekken in een zeef.
Penne met spinazie en champignons
Bereidingswijze voor 4 personen
Snijd de champignons in plakjes, was de spinazie en pers het teentje knoflook uit. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de champignons en de knoflook op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten.
Spaanse bonensoep
Bereidingswijze voor 4 personen
Snijd de paprika in blokjes, de prei in ringen, snipper de ui en pers de knoflook. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd in reepjes. Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet..
Spaghetti bolognese van ons moeder
Bereidingswijze voor 4 personen
Snipper de ui, snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Pers het teentje knoflook uit…
Nasi goreng met kip
Bereidingswijze voor 4 personen
Kruid de kipfiletblokjes met peper en zout en schep met 2 eetlepels ketjap manis om in een schaal. Laat 10 minuten marineren…
Spitskoolstamppot met zoete aardappel
Bereidingswijze voor 4 personen
Schil de zoete aardappelen en snijd de spitskool in reepjes. Kook de aardappelen en de spitskool in 20 minuten gaar. Maak de zoete ui schoon en snijd in halve ringen…
Hertenbiefstuk met knolselderijpuree
Bereidingswijze voor 4 personen
Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen samen met de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar…
Witlofschotel met ham en kaas
Bereidingswijze voor 4 personen
Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af. Voeg de crème fraiche en de boter toe, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en stamp het geheel tot een puree…