0499 310 600 info@studioswitch.nl

Ingrediënten

400 gram Basmati rijst (gekookt afgewogen)

400 gram kipfilet in blokjes

600 gram nasi-bamigroenten

1 rood pepertje

2 teentjes knoflok

2 eieren

3 el ketjap manis

3 el wokolie

Bereidingswijze voor 4 personen

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd in kleine ringetjes. Kruid de kipfiletblokjes met peper en zout en schep met 2 eetlepels ketjap manis om in een schaal. Laat 10 minuten marineren. Verhit 2 eetlepels wokolie op hoog vuur in een wokpan. Bak hierin de kipblokjes in 4 minuten bruin. Voeg de groenten en de rode peper toe, pers de teentjes knoflook er boven uit en wok het geheel ongeveer 10 minuten. Voeg tenslotte de rijst toe en warm het geheel goed door.

Klop ondertussen de eieren los met wat peper, zout en 1 eetlepel ketjap. Verhit wat olie in een koekenpan en bak een omelet van de eieren. Snijd de omelet in reepjes en schep door de nasi.

Serveer ketjap en sambal en bij de nasi, dan kan iedereen hem zo pittig maken als hij zelf wil. Voor een frisse bite, kun je er ook zilveruitjes of augurkjes bij serveren.

Wil je de kipblokjes vervangen door hamblokjes, hoef je niet te marineren en je voegt ze aan het einde toe, tegelijk met de reepjes ei.