0499 310 600 info@studioswitch.nl

Ingrediënten

500 gram kruimge aardappelen

500 gram knolselderij

4 hertenbiefstukjes

100 ml rode port

200 ml wildfond

1/2 kaneelstokje

75 gram bramen (vers of diepvries)

80 gram koude roomboter

Bereidingswijze voor 4 personen

Schil de aardappelen en de knolselderij en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen samen met de knolselderij in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de knolselderij, wat kookvocht en een klontje boter tot een romige puree. Breng op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Dep de hertenbiefstukjes droog met wat keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken ongeveer 3 minuten aan iedere kant, tot het vlees rosé is. Neem het vlees uit de pan, leg op een warm bord en dek af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 10 minuten rusten.

Doe de port, de fond en het kaneelstokje in de koekenpan en breng alles aan de kook. Roer het aanbaksel los en laat de saus iets inkoken. Zeef de saus, voeg de bramen toe en laat alles nog 3 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur. Roer klontjes koude boter door de saus zodat deze gaat glanzen en binden. Schep de puree op een bord, leg er een biefstukje op en serveer daar de portsaus bij.