0499 310 600 info@studioswitch.nl

Ingrediënten

600 gram kruimige aardappels
4 flinke stronken witlof
4 plakken achterham
4 el crème fraiche halfvol
halfvolle melk
100 gram geraspte 30+ kaas
30 gram boter

Bereidingswijze voor 4 personen

Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af. Voeg de crème fraiche en de boter toe, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en stamp het geheel tot een puree. Voeg net zoveel melk toe tot het een romig geheel is. Verdeel de puree over de bodem van een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de witlof schoon en haal de bittere kern er uit. Kook de witlof een minuut of drie mee met de aardappelen (of apart in een pan). Giet af en laat goed uitlekken. Wikkel elke stronk in een plak ham en leg op de puree in de ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 25 minuten in de oven.