0499 310 600 info@studioswitch.nl

Ingrediënten

400 gram volkoren spaghetti(gekookt afgewogen)

400 gram rundergehakt

1 grote ui

1 steel prei

1 rode paprika

100 gram champignons

1 teentje knoflook

1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)

1 runderbouillontablet

paprikapoeder en oregano

allesbinder

Bereidingswijze voor 4 personen

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui, snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Pers het teentje knoflook uit.

Verhit 2 eetlepels olie in een wokpan en bak de fijngesneden groenten, samen met de knoflook en het bouillontablet ongeveer 5 minuten.

Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Schep bij de groenten.

Kook ondertussen wat water. Giet dit bij het gehakt-groentenmengsel, tot het vlees net niet onder staat. Schep dan het blikje tomatenpuree er bij en roer goed door. Voeg tenslotte wat allesbinder toe om de saus te binden en breng op smaak met oregano en eventueel nog wat peper en zout. Schep de Bolognesesaus over de spaghetti en strooi hier wat Parmezaanse kaas over.

Afhankelijk van wat je lekker vind, kun je ook nog andere groenten (bleekselderij, wortel, tomaat) toevoegen. De Bolognesesaus is ook uitstekend te combineren met volkoren macaroni.