0499 310 600 info@studioswitch.nl

Ingrediƫnten

400 gram couscous (gekookt afgewogen)

400 gram kipfilet

2 grote uien

1 groene paprika

200 gram champignons

2 el olijfolie

1 zakje shoarma kruiden

 

2 komkommers

200 ml magere yoghurt

2 teentjes knoflook

verse dille

zout

Bereidingswijze voor 4 personen

Halveer voor de tzaziki de komkommers en verwijder de zaadlijsten. Rasp vervolgens de komkommer. Bestrooi de rasp met zout en laat ongeveer een half uur uitlekken in een zeef. Meng de uitgelekte rasp met yoghurt en breng op smaak met peper, verse dille en 1 teentje geperste knoflook.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes, de champignons in schijfjes en de paprika in blokjes. Snipper de ui en meng alles in een grote schaal door elkaar.

Pers 1 teentje knoflook. Roer dit samen met 1 eetlepel olijfolie door de shoarmakruiden en roer door het kip-groentenmengsel. Verhit een eetlepel olijfolie in een (wok)pan en bak hierin de shoarmareepjes tot ze gaar zijn.

Serveer met de couscous en de tzaziki.