0499 310 600 info@studioswitch.nl

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes

1 grote ui, grof gesneden

300 gram winterwortel, in blokjes

300 gram prei, in ringen

1 rode paprika, in reepjes

400 gram tomatenblokjes (blik)

300 gram rundergehakt

25 gram boter

5 vleesbouiillontabletten

2 el chilipoeder

1 el gedroogde tijm

 

Bereidingswijze voor 4 personen

Snijd op je gemak alle groenten klein.

Verwarm dan de boter in een grote soeppan en fruit de ui hierin glazig op een laag vuur. Schep de blokjes wortel, prei, paprika en bloemkool erbij en bak op een laag vuur ca. 3 minuten. Roer het chilipoeder en de tijm door de groenten en voeg de tomatenblokjes inclusief het vocht toe. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 2 liter water bij. Breng het geheel aan de kook en laat een half uurtje op een laag vuur garen. Roer af en toe.

Kruid het gehakt met wat zout en peper en draai er balletjes van. Voeg toe aan de soep en breng tenslotte de soep op smaak met zout en peper.

Tip: heb je soep over, vries hem dan in. Zo heb je snel een lekkere maaltijd op tafel staan voor als je weinig tijd hebt.

Download het recept in PDF